Bevezető:
Az elmúlt évek során nagyon sokan kerestek meg. Ki ezért, ki azért. Volt aki gyógyulni akart, volt aki fogyni,
volt aki a depressziójából kereste a kiutat, és volt olyan is, aki csak boldog akart lenni.
Volt időszak, mikor egy perc nyugtom sem volt, mert ha valahol megláttak, váltani akartak pár szót velem,
de láttam, hogy a következő ember már várja, hogy mikor áll fel akivel beszélek,
tovább olvasom
hogy odajöhessen és beszélhessen velem. Voltak, akik képesek voltak külföldről eljönni, nagy utat tettek
meg.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem esett jól az egómnak. Örömet okozott, ha segíteni tudtam.
El sem tudom mondani, milyen jó érzés volt számomra például a lelkileg megfáradt, depressziós embereket kihúzni
a gödörből, vagy látni egy arcot amely egy pillanatra megvilágosodik a beszélgetésünk alatt.
Még ha csak egy rövid időre is, de elég ahhoz, hogy átértékelje az életét, és lerakja félelmeit,
aggodalmait egy kis időre, csak mert tudtam olyat mondani, ami engedte vele másként láttatni az életet,
csak mert találkoztunk párszor, vagy váltottunk pár szót.
Kevesebb
Meghívó!
Itt, és most meghívlak Benneteket egy „kísérletre”. Bemutatok egy 14 napos kísérletet, amely fogyókúrának indul.
Valójában ez a kísérlet, nem kísérlet, mert én tisztában vagyok a végeredménnyel. Inkább csak bemutatom, mivel
lett egy vállalkozó szellemű ember, aki ezt lehetővé teszi.
Abban bízom, hogy kibírja, hiszen nem lesz könnyű feladat, annak ellenére sem, hogy egyáltalán nem kell éheznie.
tovább olvasom
Őszintén megmondva, ez több mint fogyókúra. Valójában nem is fogyókúra. A fogyókúra csak egyfajta mellékhatása annak amire a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” képesek.
Valójában a testben zajló káros folyamatokat rakja rendbe azáltal, hogy a bevitt tápanyag megfelelő. A szervezet meggyógyítja önmagát, mint ahogy a folyó is kitisztul, ha nem szennyezik tovább.
Ennek a táplálkozásnak a mellékhatása, hogy a testsúly ideális lesz, éhezés nélkül.
Az egészséges nem feltétlenül ehetetlen is! És lehet guszta is!
Nézd csak a fotókat!
Valaki - egy nagyon kedves ember -, aki Svájcban él, meghívott magához némi beszélgetés után. Hallott rólam valakitől. Gondolom, kicsit utánam nézett interneten, aztán felkeresett, és kicsit összebarátkoztunk.
Azt kérte tőlem, tanítsam meg neki ezt a dolgot, mert 132 kg, és nagyon szeretne lefogyni.
Most itt vagyok Nála Svájcban. Nekem erre nem lett volna pénzem de - elmondása szerint - Neki nagyon megéri, hogy ellátást, szállást, kocsit, telefont, még költőpénzt is ad, de még kirándulni is visz bennünket. Nagyon izgatottan várta érkezésünket.
Nem bízott semmit a véletlenre. Mielőtt ezt az ajánlatot megtette, már kipróbálta az étrendet két hétig, és azt mondta, valóban fogyott és jól érezte magát az ételtől.
Nem titkolta, hogy meghívása nem önzetlenség, még akkor sem, ha szimpatikusak vagyunk egymásnak.
Szeretné, ha ez alatt a két hét alatt megtanítanám Neki, hogyan is működnek a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK”, és tegyem elé a napi ételt, mert leköti a munkája. Amúgy szeret főzni és utána már Ő Maga megoldja.
Fotót nem tudok feltenni, a „kísérleti alanyról”, mert nem szeretne itt mások előtt, ilyen formában mutatkozni.
Persze ez még változhat, hiszen most míg itt vagyok, nem csak ételt fog kapni, hanem beszélgetést is, amely beszélgetések egyben lelki fröccsnek is beillenek, még akkor is, ha néha nem egyezik a véleményünk valamiről.
Amennyiben változik erről a véleménye, azt észreveszitek, mert fénykép kerül fel róla mégis.
Bízva kitartásában, arra gondoltam, hogy dokumentálom az egészet, mint egyfajta bemutatót, mire is képesek a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK”, hiszen nem került kevésbe a mi vendéglátásunk.
Remélem tetszeni fog Neked is!
Kevesebb
Nem készült fotó az első napi ételről, így az archívumomból fogok majd egy képet betenni, ami megfelelően
tükrözi a tényleges ételt. „Botot” kapott, amit Magyarországon készítettünk még indulás előtt az útra
magunknak. Azt kérte, hadd kóstolja Ő is meg. Így aztán „Bot” lett nyers zöldéggel az első nap.
Érdekességként elmondom, de lehet, hogy ismétlem magam: Nem hagyok maradékot. Mindent feldolgozok.
Ha máshogy nem, pl. pástétomnak.
Elteszem, mert nagyon jó vacsorára, vagy akár ebédre sok zöldséggel, pirítós kenyérrel.
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre „bot” és nyers zöldség szeletelve. A „bot” nem más, mint teljes kiőrlésű tönkölyliszt összekeverve vízzel, kis kókuszzsírral, reszelt káposztával, hagymával, zöldfűszerekkel, tésztává gyúrva, aztán kinyújtva tepsiben, és felcsíkozva, kisütve. Természetesen a „bot” tetszés szerint fűszerezhető: volt, hogy mángold levél volt benne meg medvehagyma, volt, hogy csalán. Bármit bele lehet sütni ami zöldségféle (előző maradékok elrejtése), csak le kell reszelni, vagy apróra vágni.
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!
Most a kísérlet alatt nem követjük a „gabonanaptárt”, ami meghatározza, hogy melyik nap milyen gabonát
együnk, viszont ügyelek arra, hogy ami itt Svájcban, Alanyunk kamrájában rendelkezésünkre áll gabona, az
forogjon kellőképpen, hogy mindegyiknek az élettani hatása érvényesülni tudjon.
Akit érdekel hogy mi az a gabonanaptár, és hogy melyik nap melyik gabonát kell enni, az utánanézhet az
„Iránytűben”, amely egy pontos leírás próbál lenni a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK”-ról, azok élettani hatásairól,
és egyéb hasznos dolgokról, mint receptek, elkészítési szabályok, szükséges alapanyagok, eszközök stb.
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva, típusonként egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre kókuszzsírral kikent tepsiben sült zöldség, olivaolajba áztatott fűszerekkel megkenve sütés előtt.
Ehhez lencsés zabköret, amelyben 2/3 zab, 1/3 lencse, olivaolaj (utólag beletéve) és fűszer van.
Valamint lencsepástétom, mely nem más, mint 1/3 zab, 2/3 lencse, fokhagyma, olívaolaj, kókuszzsír,
sörélesztőpehely, és fűszerek összeturmixolva. Kicsit erősebb fűszerezést kap a pástétom,
hiszen kenyérre fog kerülni később, vagy tésztára. Gondolom kitűnt, hogy az ételtuningolásra használt
pástétom ugyanaz az alapanyag, mint a köret. Ez nem véletlen! Nem hagyok maradékot, mindent igyekszem
feldolgozni. Ez részemről nem csak takarékosság, hiszen sok élelmiszert dobnak ki, de környezetkímélés is.
Észrevehetted a pástétom és a köret arányát. Ugyanannyi gramm zab és pástétom lett feltéve főni, és több,
mint amit megeszünk az adott napon. Ez nem véletlen, mert ha már feltettem főni, azt az energiát amit a
főzés elvisz, felhasználom némi spájzolásra is. Miközben lassú tűzön fő a gabona és a lencse sós vízben,
kiveszem a megfelelő pillanatban az aznapi étkezésre szánt mennyiséget mindkettőből, a többit még puhábbra
főzöm, hogy könnyen turmixolható legyen. A pástétom üvegbe kerül, dunsztolás, és irány az éléskamra.
Így, ha Alanyunk vacsorát is akar még, ehet pástétomos, teljes kiőrlésű lisztből készült pirítós kenyeret
(élesztő nélkülit). Jó mi?
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás,
és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a
„Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este
hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként.
Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés.
Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje
emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni,
míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami
hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se
üdítőt, semmit!
Mai nap enyhe lesz, nem fog nyers zöldséget hatalmazni. Azért csinálom így, hogy minél több eséllyé
legyen annak, hogy az alany nem hagyja abba a „kísérletet”, csak mert az agyára megy a nyers zöldség.
Ezt ette ma „Alanyunk”:
- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
- Ebédre karalábé krémleves, növényi tejföllel, tönkölylepénnyel. A levesben 2/3-ad karalábé, 1/3
sárgarépa, 4 evőkanál vöröslencse, kókuszzsírban pirítva 2 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma. Van
benne még, zellerzöld, petrezselyemzöld, lestyán, vegamix, adalékmentes só, és a végén hidegen sajtolt
olívaolaj, sörélesztőpehely. A tejföl napraforgómagból készült. A lepény teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
víz só, kevés olivaolaj összetételű, és kókuszzsírral kikent serpenyőben lett kisütve, pirítva.
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és
az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a
„Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként.
Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés.
Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem,
hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek
lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire
valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se
üdítőt, semmit!
Észrevétel:
„Kísérleti Alanyunk, Alanyunk szabályt hágott át, amikor este hat után evett tegnap este,
a mai napra szánt lepényből. Igaz, hogy akar este nyolcig is megengedtem, ha néha nem bírja, de már az
is jócskán elmúlt.
Az nem kukacoskodás részemről, de ha lefekvés előtt nem emésztődik meg, belezavar a nyugodt pihenés,
alvásba. Márpedig az alvás fontos.
Megint nehezebb nap jön. Nyers zöldségek lesznek a kajához. Bizony rágni kell, különben lesz gyomorfájás!
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre barnarizs babbal, nyers zöldségekkel. Az előző napi növényi tejföl lett öntetté hígítva, és befűszerezve, ez került a nyers zöldségsalátára.
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!
Észrevétel: „Kísérleti Alanyunk, Alanyunk szabályt hágott át, amikor azon kaptam, hogy kávét iszik. Igaz, hogy nem volt benne cukor, de édesítőszer az igen. Itt most nem térek ki arra, mit is okoz az édesítőszer, legyen elég, hogy testidegen anyag, nem szolgálja az egészséget. Alanyunk nem csak fogyni akar, de szeretné, ha egészségügyi gondjai is megszűnnének, enyhülnének.
A kávé a koffein tartalma miatt lett kivéve az étrendből, ugyanis a koffein fejfájást okozhat, egyebek mellett. Rizikófaktornak számít, ugyanakkor nem életfeltétel. Sokan gondolják úgy, hogy a kávé felfrissíti őket, de ezt leginkább a beletett cukornak is köszönhetik. A cukornak, amit mi most nem használunk, mert szintén testidegen, denaturált anyag.
Itt most a fogyást nem úgy érjük el, hogy valamilyen tápanyagot megvonunk a szervezettől, hanem azzal, hogy megfelelő anyagból, megfelelő összetételű élelmiszereket fogyaszt Alanyunk, megfelelő időben. A lényeg, hogy itt nem attól fogy Alanyunk, hogy valamit megvonunk Tőle, mert az a fogyás betegséghez vezethet később. A természetes élelmiszerekkel viszont – nem éhezve –, a szervezet problémái is megoldódnak.
Alanyunk megígérte, hogy nem iszik több kávét.
A másik amit észrevettem, hogy nem iszik eleget. Pedig ez nagyon fontos! Ígéretet kaptam, hogy erre is odafigyel.
Kicsit nehezebb napnak néz elébe Alanyunk, mert megint a nyers zöldségeké a főszerep, de megbirkózik vele. Próbáltam figyelmeztetni hogy jól rágja meg az ételt, mert a darabosan lenyelt ételek, főleg a kemény zöldségek, és az egészben lenyelt gabonaszemek irritálják a gyomrot erősen. Ez Ő esetében ez még fontosabb, mert gyomorpanaszai vannak.
Alanyunk mondta, hogy evett a múltban vega pecsenyezsírt, és nagyon finom volt. Kérdezte tudok-e olyant készíteni. Kicsit nagyképűen hangozhat, de én hoztam be az országba, akárcsak a gabonahúst, amit nem kellett volna. Tévedés volt részemről.
Viszont már nem készítem. Igaz, hogy ez a zsír teljesen koleszterin mentes, de az egyik fő összetevője a pálmazsír, ami nem valami kedvező élettanilag, illetve rongálják miatta a pálmaerdőt. Még a kókuszzsír használatától is „bűntudatom van”, ami a másik fő összetevője a vegazsírnak. Nagy utat tesz meg idáig, ami környezet szennyezés, viszont nem ég meg sütéskor, így nem rákkeltő, mint az olaj. Próbálok keveset használni.
Elkészítettünk számára pár üveggel, annak ellenére, hogy csak élvezeti cikk. Nem volt nálam a recept, így fejből készölt, nem találtam jól ez az arányokat, de finom lett.
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készült zöldséges lepény, nyers zöldségekkel, barnarizses babpástétom. A lepény liszt víz, kevés és aprított zöldségek keveréke, kókuszzsírral kikent serpenyőben kisütve. Minden zöldség szóba jöhet, ami belekerülhet a lepénybe, a burgonyán kívül. A nyers zöldségek: hosszában szelt sárgarépa, rebarbara, paprika. Zöld leveleken kívül (mángold levél, sóska levél, saláta, valamint egy darabka nyers karfiol. A pástétom, az előző napok valamelyikén készült, és dunsztolva lett eltéve.
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!
Észrevétel: „Kísérleti Alanyunk, Alanyunk megint szabályt hágott át, amikor kávét ivott.
Előző nap megígérte, hogy nem fog, viszont mégis lecsúszott egy kávé.
Nagyon fontos megjegyeznem, hogy ilyenek miatt nem érdemes feladni, ha valami hasonlóba kezdtek Ti is! Soha nincs elcseszve semmi, csak mert tesztek olyant ami nem a célt szolgálja. Maximum késlelteti a cél elérését.
Bízom abban, hogy Alanyunk kitart, ha már egyszer így vendégül látott Kedvesemmel, és fiammal együtt erre a két hétre. Nem lehetett olcsó számára.
Személyi edző lettem.
Fontosnak tartom elmondani, hogy Alanyunk egészsége sem valami jó, de az is rendbe jön ha kitart, ez biztos.
Mai nap megint enyhe lesz, nem lesz nyers zöldség az ebédben, igaz vacsorára nyeset fog rágcsálni Alanyunk.
El kell mondanom, hogy az ételeket Alanyunk számára az előző nap készítjük el, mert dolgozik, és viszi magával a munkába.
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre olivaolajos, bazsalikomos, olivabogyós, tojás nélküli, teljes kiőrlésű lisztből készült spagetti tészta pirított zöldségekkel.
A spagetti tészta teljesen natúr, olivaolajba áztatott fűszerekkel (bazsalikom, oregánó, majoranna, só, bors) meglocsolva, amelyben a bazsalikom kapott nagyobb szerepet, illetve aprított olivabogyó darabok kerültek bele.
A pirított zöldség: kockára vágott hagyma, kápia paprika, cékla, cukkíni, sárgarépa, fokhagyma, mindez serpenyőben megpirítva kevés kókuszzsíron. Fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, kétféle fűszerkeverék őrlemény (a már felsoroltakon kívül ezeket tartalmazta: gyömbér, fokhagyma, szezámmag, kömény, fahéj, koriander, paprika, menta, chili, szerecsendió, kurkuma, paradicsompor, görögszénamag).
Külön lett megpirítva még felcsíkozott zellergumó kevés sóval, amelyet utólag szórtunk rá az ételre díszítésként.
Természetesen a jövőben nem fogom ennyire részletesen leírni, ez most egy kivételes alkalom volt. Mindenki ízesítsen a saját ízlése szerint, csak natúr fűszereket használjatok, ez a lényeg.
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!
Észrevétel:
„Kísérleti Alanyunk, Alanyunk megint szabályt hágott át, amikor kávét ivott.
Előző nap megígérte, hogy nem fog, viszont mégis lecsúszott egy kávé.
Nagyon fontos megjegyeznem, hogy ilyenek miatt nem érdemes feladni, ha valami hasonlóba kezdtek Ti is! Soha nincs elcseszve semmi, csak mert tesztek olyant ami nem a célt szolgálja. Maximum késlelteti a cél elérését.
Bízom abban, hogy Alanyunk kitart, ha már egyszer így vendégül látott Kedvesemmel, és fiammal együtt erre a két hétre. Nem lehetett olcsó számára.
Személyi edző lettem.
Fontosnak tartom elmondani, hogy Alanyunk egészsége sem valami jó, de az is rendbe jön ha kitart, ez biztos.
Mai nap fasírt készült, nyers zöldségekkel. Immár egy kis vadnövény is került a zöldségek közé.
A fasírtból két tepsivel is készült, és a fagyasztóba kerül „ínségesebb” időkre, mikor majd nem lesz
ideje ételt készíteni magának. Csak kiveszi a fagyasztóból, és grillsütőbe megmelegíti. Fontos,
hogy nem mikróba! Oda nem szabad betenni ételt, mert nem kedvező a mikrohullám hatása az ételre!
Felkerült egy fotó ma azokról, amiket Alanyunknak spájzoltunk be. Vega pecsenyezsír,
kolbász ízű pástétom, zöldfűszeres, stb.
Ezek gabona, és hüvelyes alapú pástétomok többnyire. Finomak ám!
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre ganonahús fasírt, nyes zöldségek, zöld levelek. A fasírt összetétele rozs, hajdina, zabpehely, bab, valamint maradék rizs. Mert ugye nem pazarolunk. És természetesen fűszerek. aztán ezek tepsiben, sütőpapíron kisütve. Zöldségek: mángoldlevél, rebarbaraszár, fodros kel, piros paprika, sárgarépa, sóska, saláta, és vadnövényként gyermekláncfű levél.
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!
Észrevétel:
Alanyunk ma reggel, megint kocogni ment. Nem semmi!
Elszántságát jelzi, hogy nyers levelet eszik most reggel, önszántából. Főleg gyermekláncfű levelét, mivel a gyomra igényli. A keserű ízű gyermekláncfű levél, nagyon sok esetben egyből enyhülést hozhat, ha a gyomor fáj.
Igaz, hogy a délelőtt a gyümölcsé, de kevés idő alatt felszívódik a levél, amit megeszik, és utána eheti a gyümölcsöt.
Mai nap Alanyunk kívánsága egy kis leves. Sűrű krémlevesen kívül, nem igazán szoktam mást adni az embereknek, de most készítünk Számára egy jó sűrű zöldséglevest.
Azért hagyom ki a levest az étkezésekből a gyógyulni kívánók számára, hogy a lé, ne hígítsa fel az emésztőnedveket, mert nehezíti az étel lebontását.
Felkerült egy fotó ma azokról, amiket Alanyunknak spájzoltunk be. Vega pecsenyezsír, kolbász ízű pástétom, zöldfűszeres, stb.
Ezek gabona, és hüvelyes alapú pástétomok többnyire. Finomak ám!
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre Sűrű zöldségleves, hajdina betéttel. Pirított zöldségek, mángold szár, mángold levél, hagyma, fokhagyma, zeller, karalábé, karfiol, sárgarépa, lestyán, zöldfűszerek. Hajdina külön megfőzve, utólag adagonként beletéve a levesbe. A felvágott zöld leveleket lehetőleg nem hőkezelem, utólag van beletéve a még meleg levesbe a főzés végén, hiszen így is felpuhul.
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!
Észrevétel: Alanyunk ma reggel, megint kocogni ment. Nem semmi!
Alanyunk kicsit elkeseredett, rossz közérzet miatt.
Nem csodálom, hiszen itt nem csak a fogyásról van szó. Az ötven kg. túlsúly, valamint a szervezetében zajló, az egészséget nem szolgáló folyamatok kicsit előrehaladottabbak, mint gondolja. Fáj a gyomra felül a gyomorszáj környékén. Legalábbis úgy látszik, a szerint, ahogy mutatja. Én nem vagyok íriszdiagnoszta, de van pár tippem. Alanyunk hozzászokott a gyors evéshez, és bizony nem rágja meg eléggé az ételt. Erre folyamatosan figyelmeztetem Őt. A darabos ételek, főleg a kemény nyers darabok, könnyen irritálják a gyomot, miközben amolyan őrlő, perisztaltikus mozgást végez a gyomor.
Az is ide tartozik, hogy Alanyunk kedvenc étele a sajt és tejtermékek, amiből rengeteget evett. Nos, mint a legtöbb embernek, igen csak savas a szervezete. A sav gyengíti, irritálja a nyálkahártyát (fel is lazítja, akárcsak a meg nem rágott ételdarabok.
Orvoshoz nem akar menni, amit meg is értek, mert ebben az országban drága mulatság, hiába élnek jól. Ugyanakkor magyarázat arra, hogy miért igyekeznek egészségesen étkezni a svájci emberek.
Amikor a gyulladásos, fekélyes folyamat lép fel, az bizony kellemetlen. Alanyunk úgy gondolja, hogy már gyomorfekélye van. Nos, ez sanszos. Nem nyugtatta meg, hogy azt mondtam Neki, hogy bizony ez nem csupán betegség, hanem egy, a szervezetben zajló folyamat szakasza, melyet lehet diagnosztizálni gyomorsavtúltengésnek, aztán ha már lemarta a gyomorfalat, fekélynek, és ha nincs életmód változtatás, rák jön. A betegségek túlnyomó többsége a gyomorból indul ki, főleg a ma ismert, un. civilizációs betegségeké. Ha az életvitel marad ne várjunk változást, legalábbis ne kedvezőt.
A „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” képes rend berakni a szervezetet. Pótolja a hiányokat, és lebontja a többleteket.
A lebontási folyamat, akárcsak a lébőjtkúráknák, okozhat kellemetlen érzéseket az első időszakban.
Nem csak a fejfájás, a rossz közérzet jöhet szóba, melynek oka, hogy a vér szállítja a megfelelő helyre a szervezetben nem kívánatos, távozni készülő anyagokat, de maga a távozás módja is több fajta. Széklet, vizelet, izzadság stb.
Alanyunk esetében a sok sajtnak köszönhetően, kellemetlen szagú izzadságszag jelent meg.
A fent említett dolgok, nem problémák ebben az esetben. Méregtelenítés folyik.
Mindenkit bíztatok arra, hogy ne adja fel ezek miatt az egészségre való törekvést, ha az a célja!
Igaz, nehéz megkülönböztetni, a méregtelenítés és a káros folyamatokat, de ha a bélflórák rendben vannak a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” az egészséget szolgálják.
A mai napon kicsit lazítok még Alanyunknak. Pizzát kap. Persze, olyan pizzát, ami kissé jobban szolgálja az egészségét, még akkor is, ha szabályt szegek ma az ételpárosításban. Lesz paradicsom a pizzán, illetve frissen facsart citrom leve a vega ömlesztett sajtban.
Amúgy közérzete ma már okés volt. Kollegái észrevették hogy fogy, de sújt még nem írok, majd a két hét letelte után.
Terv szerint Alanyunk folytatja amit elkezdtünk, de fiam marad itt vele, aki segíti elhatározását, hogy lefogy.
Ma nem mindennapi dologra szántam el magam. Le lett videózva, hogyan készül a pizza. Ennél több is történt, hiszen a hátralévő napok ételeinek elkészítését befogom mutatni. Legalábbis ez a terv.
Nem szeretem a videózást, nem is készült sok rólam, de most készült egy kis bemutatkozó videó, azt követi egy, a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK”-at bemutató videó, és egy sorozat, mely a „kísérlet” többi napját mutatja be. Alanyunk nem lesz rajta, mert szégyenlős.
Ha vége lesz ennek a programnak, bemutatásra kerül a milyen volt, milyen lett. Legalábbis ez az ígéret Alanyunk részéről.
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre Pizza, vega ömlesztett sajttal. Lusta vagyok leírni az egészet, így csak röviden ennyi: A tészta tejes kiőrlésű tönkölyliszt, víz, só keveréke. A feltét paradicsomszósz helyett, az általunk készített vega kolbászkrém, az ömlesztett sajt napraforgó magból készült. Majd a videón látni fogjátok.
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!
Észrevétel:
Alanyunk vett be valami gyomorkímélőt, amit patikában vett. Az étel megrágása még nem nagyon megy, és bizony irritálja a gyomrot a meg nem rágott kemény zöldség és gabona.
Azért hajrá! Egy csata még nem a háború.
A mai napon Alanyunk közérzete már rendkívül jó volt – elmondása szerint -, aminek nagyon örült, és persze mi is.
Ma nyers zöldségeket fog enni egy kis pirított gabonahús kockával és mártogatóssal.
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre pirított gabonahús kocka, nyers zöldségek és hozzá mártogatós. A gabonahús kocka – a még megmaradt fasirtból lett felkockázva és megpirítva. Ennek nincs nagy lényege most, csak mint élvezeti cikk szerepel a fűszerezettsége miatt. A hosszában felvágott zöldségek: zellergumó, karalábé és sárgarépa. Emellé kesudióból készült mártogatóst kapott, amelynek összetétele a vegatejfölé, pontosabban: kesudió 2 csészényi, 1 citrom leve, 2 púpos ek sörélesztőpehely, 2 ek olivaolaj, 2 csapott tk adalékmentes só, 1 ek vegamix, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma összeturmixolva.
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!
Észrevétel:
Alanyunk ma is sportolt, kocogott egy kicsit, ami természetesen elősegíti a fogyását. Figyelemre méltó még az is, hogy úgy gondolta, most csak a zöldséget eszi meg a mártogatóssal. Ezzel nincs semmi probléma, jó döntés, nem gond, hogy most kihagyta a gabonát. Megjegyzem, hogy a zöldség ugyebár tisztít, de a gabona meg a napi energiát, az erőt biztosítja. Hál’ Istennek, ennek most nincs hiányában.
Ezen a napon nem mindennapi étel kerül Alanyunk elé. Nagyon sok időt töltöttem azzal, hogy megalkossam, egészségesebb formában azokat az ételeket, melyeket az emberek szívesen megesznek. Ma gyros lesz. Vega gyros.
Ennek a kajának ez érdekessége, hogy olyan formában tudtam elkészíteni, ami nagy mértékben az egészség szolgálatában maradt. Valóban táplál.
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre vega gyros, növényi öntet. A gyroslap, melybe a töltelékek mennek, sima tönkölyliszt vízzel, és zöldfűszerekkel keverve, sütőlapon szétterítve, és átsütve annyira, hogy hajlítható maradjon. A gyrosöntet vegatejföl, kissé vízzel hígítva, friss kakukkfűvel, kaporral, és fokhagymagranulátummal keverve. A gyroshús főtt hajdinából, hidegensajtolt olívaolajból, és gyrosfűszerkeverékből készült. Egy kis íz fokozásnak, Oliva olajba gyrosfűszerkeverék lett beáztatva, amivel meg lett kenve kissé a gyroslap. A töltelékzöldségek: zsülien reszelővel leszelt uborka, sárgarépa, jégcsapretek, valamint, szelt lilahagyma, káposzta, salátalevél, piros kápia paprika, mángoldlevél, és préselt fokhagyma.
A fűszeres olajjal kissé megkent tésztalapra került a hajdinából készült gyroshús, a salátakeverék, aztán az öntet. Ezután a tésztával „bepelenkáztam” és összetekertem a töltelékeket, a két végét pedig alufóliával tekertem be. Középen, kissé ferdén kettévágtam, és már kész is volt. (Videó készült az ételről, ami elérhető lesz majd.)
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!
Észrevétel:
Alanyunk jól érzi magát a bőrében. Azt mondja, nagyon jó érzés, hogy semmije nem fán, van energiája. A kávé hiányzik Neki, de ellenáll. Még jó, hogy nem dohányzik.
Gondoltam, hogy ez lesz. A gyoros nagyon bejött Neki.
Annyira, hogy holnap is az lesz az ebéd.
Mivel összetételében a vegagyros elég jó, ízlett is nagyon Alanyunknak, meg maradt is, így a mai napon is azt kap ebédre.
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre vega gyros, növényi öntet. A gyroslap, melybe a töltelékek mennek, sima tönkölyliszt vízzel, és zöldfűszerekkel keverve, sütőlapon szétterítve, és átsütve annyira, hogy hajlítható maradjon. A gyrosöntet vegatejföl, kissé vízzel hígítva, friss kakukkfűvel, kaporral, és fokhagymagranulátummal keverve. A gyroshús főtt hajdinából, hidegensajtolt olívaolajból, és gyrosfűszerkeverékből készült. Egy kis íz fokozásnak, Oliva olajba gyrosfűszerkeverék lett beáztatva, amivel meg lett kenve kissé a gyroslap. A töltelékzöldségek: zsülien reszelővel leszelt uborka, sárgarépa, jégcsapretek, valamint, szelt lilahagyma, káposzta, salátalevél, piros kápia paprika, mángoldlevél, és préselt fokhagyma.
A fűszeres olajjal kissé megkent tésztalapra került a hajdinából készült gyroshús, a salátakeverék, aztán az öntet. Ezután a tésztával „bepelenkáztam” és összetekertem a töltelékeket, a két végét pedig alufóliával tekertem be. Középen, kissé ferdén kettévágtam, és már kész is volt. (Videó készült az ételről, ami elérhető lesz majd.)
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!
Nos, megint igyekszem Alanyunk kedvébe járni. Ugyebár, amikor azt mondtam, hogy nagyon sok időt töltöttem azzal, hogy kikísérleteztem, hogyan tudom lekoppintani azokat az ételeket, amiket szeretnek az emberek, a töltöttkáposzta, és a székelykáposzta is közte volt, mint lekoppintandó étel.
A mai kaja töltöttkáposztának indult, de túlfőtt a káposztafej, amit azért főztünk meg, hogy leveleit könnyen leszedjük. Nos, sikerült leszedni. Valóban könnyen lejött, de nem maradt egyben, mállott is már. Híres politikusunk szavaival élve: „Ezt elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.”
Így aztán székelykáposztát készítettünk gombóccal.
A töltött káposztát én amúgy nem tudom elkészíteni, mert nem babráltam töltögetéssel. Ezt kedvesem csinálta meg, anno.
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre vega székelykáposzta, gombóc, vega tejföl, sült lepény.
A székelykáposzta összetétele: káposzta, savanyúkáposzta, bab, hagyma (kihagyható), fokhagyma, natúr fűszerek. A gombóc barnarizsből, csicseriborsóból, maradék vegagyroshúsból (mert ugyebár nem hagyunk maradékot), fokhagymából, és natúr fűszerekből készült. A vega tejföl most kesudió alapú. Összetételét már leírtam az előzőekben, de az elektronikus könyvben is benne van.
Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!
Észrevétel:
Panasz nincs, kaja jó. Legalábbis ezt mondja Alanyunk.
Elérkeztünk a „kísérlet” utolsó napjához. Bár, mi Kedvesemmel visszautazunk holnap Magyarhonba,
Alanyunknak még itt marad Fiam, aki tovább készíti Neki ezeket az ételeket, támogatva ezzel lelkileg is,
nem csak időt spórol meg Neki.
Nem hagyja abba Alanyunk ezt az étkezést, míg le nem fogy.
„Hősünk” azt mondja, hogy majd ha lefogyott, megenged Magának más dolgokat táplálkozás terén néha.
Én óvatosságra intem. S mindenki mást is, aki ebbe belekezd.
Ezek az ételek nem csak a többleteket bontják le, és pótolják a szervezet hiányait, de letisztítja a bél-,
és érrendszerben lévő rátapadt, az emésztést, felszívódást gátló anyagokat is.
Egyértelmű és logikus, hogy ennek kapcsán javul a felszívódás, a hasznos anyagok felhasználása.
Az is logikus, hogy ez a gyorsabb, nagyobb mennyiségű felszívódás igaz a testidegen anyagokra, a
méreganyagokra is, amit mi ízfokozóként, tartósítóként, adalékként, stb. használunk.
Ez azt jelenti, hogyha valaki visszaáll az előző étrendre, sok jóra ne számítson!!!
Úgy gondolom, teljesen őszintén kezdtük el ezt az egészet, és már az elején elmondtam,
hogy mivel kell megküzdenie, függetlenül attól, hogy finomakat eszik, és éheznie sem kell.
Van, akinél enyhe szédülést, fejfájást, hányingert, hasmenést is okozhat. Ez a folyamat viszont nem
tévesztendő össze egy, a szervezetben zajló, káros, betegséget okozó folyamattal. Ez tisztulási folyamat.
Megemlítem azt is, hogy volt olyan a múltban, aki csak gyógyszerekkel tudott minden nap székelni.
Amikor ezt az ételt elkezdte fogyasztani, pár napra rá simán tudott kakikálni. Rendkívül boldog volt tőle.
Ugye, milyen kevés kell az örömhöz?
És ha már az őszinteségnél tartunk: saját magamon tapasztaltam, mit jelent a valamennyire megtisztult
szervezettel visszatérni azokra az ételekre, amelyeket előtte evett az ember. Onnan tudom, hogy mire
számíthattok, ha ezt megteszitek, hogy életemet „megunva” úgy gondoltam, a halálba zabálom magam.
Bár húst ekkor sem ettem, az állatok életének tiszteletben tartása miatt. Pár év alatt túlsúlyos lettem,
magas vérnyomásom lett, és még enyhe sztrókot is kaptam. Velem született gerincproblémám is betetőzött, és
mára már alig tudok fent lenni. Ezeket azért mondtam el, hogy ne a "GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” rovására írjátok
azt, amit rajtam láttok esetleg. A „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” működnek, és nem is akárhogy.
Ezt ette ma „Alanyunk”:
Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.
Ebédre vöröslencsés kölesköret, zöldségragu, sült karfiol.
A vöröslencsés kölesköret összetétele:
főtt köles, főtt vöröslencse, kevés só, és amikor elkészült, hozzáadva kis hidegen sajtolt olivaolaj.
A ragu a megmaradt, felszelt zöldségek a gyros után + felkockázva még egy kis sárgarépa, karalábé meg zeller, ami szintén maradék volt a hűtőben egy korábbi ebédről, mert - mint mondtam – nem dobunk ki semmit. Ha ennek ellenére is marad valami, az üvegekbe, vagy fagyasztóba kerül. Jelen esetben szándékosan készítettünk többet, hogy egy kicsit bespájzoljunk ezekből is Alanyunknak.
Tehát a ragu kókuszzsíron megpirítva az említett zöldségek, pirítás közben teljes kiőrlésű liszttel tovább pirítva kicsit, majd vízzel felengedve. Ehhez még jött egy kis üvegnyi currys pástétom, amit az előző napokban tettünk el dunsztolva. További ízesítésnek kapott még zöld fűszereket. Annyi vizet tettünk hozzá amíg főtt, hogy egy sűrű, ragu állag legyen a végeredmény.
A karfiol simán sütőben megsütve úgy, hogy előtte bekentük fűszeres olajjal.
- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás,
és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a
„Diákcsemege” nevet.
Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett.
De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Alanyunk, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.
Fontos!
Alanyunk a nap folyamán több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg 2-3 decinként. Étkezés után
közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés.
Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje
emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni,
míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet,
mire valami hasznosul belőle.
Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét,
se üdítőt, semmit!
Észrevétel:
Panasz nincs, kaja jó. Legalábbis ezt mondja Alanyunk.
Beszámolóm a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOKRÓL”
(egy különös fogyókúra története)
Győző munkásságával kb. másfél évvel ezelőtt ismerkedtem meg először, egy közös barátunkon keresztül,
aki éppen neki főzött. Elkezdtem érdeklődni a téma iránt, mert ez már évek óta foglalkoztatott engem.
Egyre inkább azt éreztem, hogy változtatnom kell a táplálkozási szokásaimon, mert valamit nem jól csinálok.
Ezt onnan vettem észre, hogy egyre inkább boldogtalan vagyok, egyre inkább hízok, egyre inkább mindenféle
táplálékkal kényeztetem magam, ami szem-szájnak ingere. Mindez valójában, az utóbbi időkben átélt...
tovább olvasom
párkapcsolati trauma következménye volt elsősorban, bár igazság szerint egész életemet nyomon követte
ez a hullámzó súlyprobléma. Egyszer fent, egyszer lent. Az utóbbi nagy trauma után csak felfele mentek
a kilók, lefele nem. Egy idő után láttam, hogy ez nem vezet jóra, a halálba vezet, és azt gondoltam,
hogy van még mit tennem ezen a Földön, van még dolgom, ezért ezt a folyamatot meg kell állítanom.
Magamtól ezt hosszú évtizedeken keresztül próbáltam mindenféle módszerrel megoldani, mégis mindig ott
volt a jojó effektus, körülbelül 25-30 éve. A lényeg az, hogy azok a formulák nem jöttek össze, amit
kipróbáltam. Láttam abban valami lehetőséget, amit Győző közölt az interneten, és személyesen –
pontosabban online kapcsolatban. Egyre többet kérdezgettem, faggattam, és elég készségesen válaszolt
mindenre. Már akkor nagyon érdekes személyiségnek találtam, akivel szívesen barátkoznék - ezt gondoltam -,
akit szívesen megismernék. Meghívtam, hogy bármikor, amikor kedve támad, feleségestül, családostul szívesen
látom Svájcban vendégül. Már akkor pedzegette, hogy milyen jó is lenne, ő még nem volt külföldön, majd
egyszer lehetséges – bár nem láttam benne annyira a rajongást a lehetőségért.
Aztán telt az idő, én egy év alatt kb. 30 kilót növekedtem, és már nagyon elegem volt ebből, hogy nem
tudok működni, nem működik a rendszerem. Továbbra is tartottuk a kapcsolatot, a könyvét is megkaptam,
támogattam is őt emiatt, és egyszer csak bejelentette, hogy lehet, hogy igénybe venné ezt a meghívásomat,
mert igencsak úgy alakulnak a dolgok Magyarországon, hogy a családjára, és a családja jövőjére való
tekintettel, lehet, hogy el kell hagyniuk az országot. Azért mondom, hogy a családjára való tekintettel,
mert ő egyébként teljesen elégedett az életével, a körülményeivel, és igazából nem befolyásolja őt a külső
körülmény, a politikai helyzet, a gazdasági helyzet, ő örül, és élvezi az életet boldogan.
Így indult el a mi megismerkedésünk és találkozásunk. Nekem nagyon kapóra jött, mert gondoltam, akkor
végre lesz egy „felügyelőm”, tanácsadóm, aki az étkezésben majd tanácsokat ad, illetve segít megtanulni
ezeknek az ételeknek az elkészítését, fogyasztását (szó szerint). Ennek nagyon örültem, és erre áldoztam
is egyébként elég pénzt, időt, energiát, mert a teljes vendéglátásukat, nyaraltatásukat vállaltam a kis,
szűkebb családnak itt Svájcban két hétig.
Lényegében, amit vártam, az bekövetkezett. Az első napokban volt még egy régóta kínzó savas gyomorproblémám,
az elképesztő agyatlan táplálkozásom miatt. Kávézás, mindenféle húsos, zsíros ételek, tejtermékek,
sajthegyek zabálása sörözéssel fűszerezve... Rendszeresen visszatérő probléma volt már évek óta a
gyomorszáj fájdalom, a savasodás, a savas büfögés, a köhögés a savtól stb.
Azt gondoltam - és most is azt gondolom -, hogy fekélyem van, vagy volt, és ezt próbáltam ápolgatni,
de nem sikerült, mert mindig visszaestem. Lényeg az, hogy eddig nem tudtam változtatni az életmódomon,
de már vészjóslóan közeledett a nagyobb „baj”, ezért bevállaltam a felügyelt változtatást hozzáértő
szakemberrel.
Az első egy-két napban elképesztően elkezdett fájni a fejem és a gyomorszájam, meg is ijedtem kicsit,
de ahogy folytattam ezeknek az ételeknek a fogyasztását, és teljesen kihagytam minden mást, egy-két
nap alatt teljesen elmúlt a fejfájásom, és teljesen elmúlt ez a gyomorfájás is. Azt is érzékeltem,
hogy ezekkel az ételekkel jóllakok, de úgy, hogy soha nincs kajakóma, soha nincs az, hogy le vagyok
terhelve, hogy le kell feküdnöm, vagy pihennem kell, vagy izzadok, vagy rengeteg energiát vesz el,
majd megdöglök, olyan fáradt vagyok a zabálás után. Szóval azt is érzem, hogy energizált vagyok.
Hogy sokkal több energiám van a munkára, meg mindenre. Később fekszem le. Az egész éjszakát átalszom.
Ezt már nem is tudom, hogy mikor éltem át utoljára, nem tudom az idejét, hogy mikor aludtam át teljesen
az éjszakát. Igaz, hogy nem sokat, mert 5-6 órát alszom, de úgy kelek fel, hogy kialudtam magamat és kész.
Tehát energizáltabb vagyok, ki tudom magam pihenni az éjszaka, és nincs az a telítettség érzésem, sőt,
leginkább azt érzem legtöbbször, hogy nem vagyok éhes. Mondta is többször itt a segítőm – vagy ahogy én
nevezem őt: az „egészség- és környezettudatos személyi táplálkozási trénerem” -, hogy elkészült az étel,
együnk. Hát – mondom – nem vagyok éhes, de ehetünk az ebédből. Volt, hogy egy kebabnak a felét tudtam vagy
akartam megenni, de aztán mégis megettem a másik felét is, olyan finom volt az a hús nélküli húsos kebab.
A lényeg az, hogy nem érzek állandó éhséget. Amikor éhes vagyok, nem mar a sav, nem fáj, és egyszerűen
élvezem az éhséget. Tehát ennyi. Ami még fontos, hogy van energiám arra, hogy fussak, szaladjak, kocogjak,
mozogjak, biciklizzek, ússzak. Ezzel még inkább hozzájárulok a célom eléréséhez. Egyszer - kb. egy éve -,
amikor én ezt a táplálkozást már kipróbáltam, két hét alatt 4 kilót fogytam, de mivel senki nem „ügyelt”
rám, lelki ingadozásaim miatt visszaestem.
Most ugyanez történt, két hét alatt körülbelül 4 kilót fogytam, csak most itt hagyta a fiát nekem egy
időre mentorom a kontrollra, és a további ételkészítési módszerek megtanítására. Úgy gondolom, hogy
decemberig el fogom érni az ideális testsúlyomat, és nagyon boldog leszek vele végre 30 év után.
Jelenleg ennyit erről az egészről.
Győzőről annyit tudok elmondani, hogy „lakva ismerszik meg az ember”. Egy olyan embert ismertem meg,
aki képes átölelni az egész világot. Minden, a világon megnyilvánuló dologgal, mindennel és mindenkivel
együtt. Altruista módon, önzetlenül képes szeretni, és nagyon szeretnivaló ember. Nagyon sokat tanulok
tőle nap mint nap a beszélgetések során. Ami a legfontosabb az a békesség, ami belőle árad, és amit
próbál a környezetében átadni mindenkinek. Azt a békességet, azt a nyugalmat, azt a türelmet, elfogadást,
amit önmagával és a környezetével harmóniában megbékélt ember áraszt. Azt érzékeltem, hogy őt igazából a
külső környezeti tényezők nem forgatják ki a belső békéjéből, és ez egy óriási dolog. Azt gondoltam néha,
hogy vagy őrült, vagy zseni. Biztos, hogy hallottatok már ilyet, hogy az őrültet és a zsenit egy hajszál
választja el. Hát mindenkire rábízom, hogy döntse el, hogy melyik oldalán áll Győző. Én már nagyjából
eldöntöttem magamban.
A mai világban, amikor az emberiség egyre inkább önmaga saját természetes környezete, vagyis a Föld
ellen fordul, azt gondolom, egyre inkább szükség van az ilyen „bolondokra” , akik tele@ják a kertjüket,
és a különleges, organikus, természetközeli kertészetükkel példát mutatva, igazi bio termékeket állítanak
elő, és akik bemutatják példaértékűen a valóban egészséges, sőt gyógyító táplálkozás fontosságát és
lehetőségét.
Mindenkinek a saját döntése és felelőssége, hogy milyen utat választ…
Kevesebb
Bízom abban, hogy „Alanyunk” valóban elégedett. Őszinte, nyílt, közvetlen, jószívű embernek ismertem
meg, így aztán szívesen elhiszem, hogy úgy van minden, ahogy leírta.
Mint minden ember, Alanyunk is érdekes. A természete talán olyan, mint a természet,...
tovább olvasom
pontosabban kicsit olyan, mint az időjárás.
Érzelmi alapbeállítottsága révén, változékony…olykor akár viharos is.
Kicsit kételkedő típus, óvatos abban, hogy mit hisz el. Ezt nem is csodálom, hiszen a sok
beszélgetésből sok minden kiderült, az is, hogy okkal kételkedik, és óvatos.
Mint megannyi embernek, neki sem volt könnyű élete.
Beszélgetésünk, és tanácsaim során nem egyszer mondta ki ezt a mondatot:
„Ezt nem hiszem el!”.
Volt, hogy bizonyos hit vagy hiedelembéli témák hallatán felfokozott érzelmi állapotba került és
úgy reagált. Volt olyan is, hogy aztán exkuzálta magát. Biztosítottam Őt arról, hogy nincs semmi gond,
nem sértődtem meg, sőt mi több, meg is értem Őt, hogy miért mondja ezt.
Az említett mondat, akkor hangzott el főként, amikor életem során megtörtént, eseteket akartam
felhasználni, hogy bemutassam a hit erejét, ami – véleményem szerint – kitartásra ösztönözheti Őt.
Ez néha rosszul sült el. Azt gondolta, azért mondhatok talán ilyeneket, hogy engem többnek nézzenek,
mert az életében sok ilyennel találkozott.
Annyit fűzök ehhez, hogy úgysem tudnak annyinak nézni, olyannak látni, ami valójában vagyok.
Ez csak akkor „látható”, amikor az ember már saját magát is látja, amikor már megvan a válasz a
kérdésre: „Ki vagyok Én?”
Senkinek nem kell itt most megsértődni, de engem kurvára nem érdekel, ki mit gondol rólam, minek néz.
Azt sem érdekel, ha valaki megkérdez, véleményt-, tanácsot kér, hogy azt használja-e, vagy félresöpri,
csak mert azt látja pl. hogy én nem teszem azt amiről beszélek neki.
Valóban érthető Alanyunk értetlensége, amikor etetem a „GYÓGYATÓ TÁPLÁLÉKOKKAL”, és én meg pástétomos
kenyeret eszek, paradicsommal, aminek az összetétele és hatása az emberi szervezetre nem egyezik azzal,
amit neki ajánlok.
Természetes és becsülendően őszinte, amikor közli, hogy ebben az ügyben éppen most hiteltelennek talál.
Igaza is van. Persze csak az Ő szemszögéből.
Én, amit Neki adtam étel, azon éltem is sokáig, míg meg nem gyógyultam, és tovább is. Bár a gyógyulás
szó erős, mert egészséges szervezetre enged következtetni, holott erről szó sincs.
Inkább tünetmentességről beszélhetünk legtöbbször, annak ellenére is, hogy a daganat eltűnik a
szervezetből például.
Többször próbáltam elmagyarázni az embereknek a mit-miértről, az igazságról.
1. Az igazság relatív, csak nézőpont kérdése. Így aztán ha egy ember nem hazugságra nyitja a száját,
megvan győződve az igazáról, azaz: nem hazudik.
2. Valaminek az igazságtartalma nem attól függ, kinek a szájából hallod, amit hallasz. Még kevésbé
attól, ki kiabál hangosabban.
Költöttem is egy kis tanmesét erről, mely így szól: „Gondolt egyet az Ördög, és vart magának egy
palástot, és kiállt az emberek elé, mint Isten. Széttárt karokkal, nagy áhítattal mondta:
„A szeretet jó dolog!” – és az emberek éljeneztek, tapsoltak, míg nem egyik észrevette, hogy
kilátszik a patája a palást alól. Odasúgtak hát egymásnak az emberek: „Ne higgy neki, ez az Ördög!”
Na ezért olyan kevés az igaz szeretet, az emberek szívében.
3. Én nem tehetek arról, hogy valaki nem hiszi el, amit mondok. Nem fogok senki kedvéért öltönyt húzni,
másnak látszani, mint, ami vagyok, vagy éppen lenni akarok. Én nem megmenteni akarok senkit semmitől,
élje az életét belátása szerint. De ha hozzám fordul kéréssel, kérdéssel, hogy én hogy csináltam, hogy
éltem túl, amit elvileg nem lehet, akkor azon az úton vizsgálja meg annak igazát amiről beszélek,
amelyiket én magam is megjártam. Ha eltér a véleménye, ne mondja: „Ez lehetetlen!” „Ilyen nincs!”
„Hazugság” stb.
Én elmondom, amit kérnek, aztán mindenki azt kezd vele, amit akar. Én nem vitát nyitok soha azzal amit
elmondok, vagy közlök. Csupán én ismereteimet, tapasztalataimat, nézőpontjaimat mondom el. Az ember
eldönti, hogy elhiszi e, hasznos-e, beépíti-e életvitelébe, életelveibe.
4. Szívesebben hiszünk el olyan dolgokat, melyek számunkra kényelmes megoldás, melynek nem
következménye a lemondás, a változtatás. Mi emberek többségben olyanok vagyunk, akik ha szorgalmazzák
is a változást, azt változtatás nélkül akarjuk végrehajtani. Kicsit megmosolyogni való. Nem?
5. Rendkívül megnehezíti az emberek életét az is, hogy úgy gondolkodik mindenről, hogy az jó, vagy
éppen rossz. Ugyanakkor, ami az egyik Énnek jó, az a másiknak lehet rossz.
Sokat segítene, ha a gondolkodás – és itt az ételekről is beszélhetünk – nem abból állna, hogy
jó vagy rossz. Már csak azért sem, mert valójában ilyen formában, az ember nehezebben tud döntést hozni.
Amikor van egy kitűzött cél, mint a fogyás, és az egészség, vagy bármilyen cél, akkor egyszerűen arról
van szó, hogy valami szolgálja a cél elérését, valami nem. Valami jobban, valami kevésbé.
Így aztán igazán érthetővé válik a kétely, miszerint nem hiszi el valaki, hogy a paradicsom, vagy a
citrom egészségtelen, nem eheti az ételhez. Természetesen nem egészségtelen. El is magyarázom, miért
nem ehető úgy, olyan összetételben, ahogy általában az emberek szeretnék. Ez túlzásnak, meg hülyeségnek,
stb tünhet. Az, hogy nem hiszi el valaki, hogy ez jobban szolgálja az egészsége visszanyerését,
a fogyást, az mindenki saját dolga.
Még írhatnék további hasonló dolgokat, de minek?
Vagyok, aki vagyok. Vagyok, amilyen vagyok.
Nagyképűen úgy gondolom magamról, tudom honnan jöttem e világra, hova tartok.
Igyekeztek olyanná tenni, amilyennek lenni kell egy társadalomban, hogy elfogadjanak mások.
Én megtanultam másokat elfogadni olyannak, amilyen. Javaslom, tedd Te is ezt.
Higgyétek el: „Könnyebb sarút húzni a lábunkra, mint szőnyeggel teríteni az egész földet.”
Ha szükséged van arra, ami az én „tálcámra” került életem során, szívesen osztom meg Veled, de ne kérd,
hogy olyan legyek, amilyennek hiszel egy illetékest, egy hozzáértőt, egy szakembert, egy hitelest embert,
egy gurut, egy mestert, stb., mert én csak egy topis „bolond” maradok. Nem fogok senki kedvért átváltozni,
csak hogy higgyenek nekem, vagy, hogy több pénzt húzhassak ki valaki zsebéből.
Ha mindezek ellenére – amilyen vagyok – , és ha úgy gondolod segíthetek, szólj!
Még éttermeknek is betanítom a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” elkészítését, hiszen egyre nagyobb rá az igény.
Ha az éttermesek szállodák, stb. tudnák, mennyivel olcsóbb, és könnyebb ezeket elkészíteni, nem haboznának,
hogy szóljanak.
Szeretettel: a „bolond”
Kevesebb